in

Mi az az EESZT? Segítünk!

Így ellenőrizheted, hogy rögzítve van-e az oltásod.

A beoltottak maguk is leellenőrizhetik, hogy rögzítésre került-e a védőoltás beadásának a ténye, ami azért fontos, mert a Védettségi igazolvány gyártása csakis azon adatok alapján történhet, amiket az oltóponton rögzítettek.

Az oltás rögzítésének lekérdezése az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) Lakossági portálján keresztül lehetségeshttps://www.eeszt.gov.hu/

Az EESZT Lakossági portálra történő belépés legegyszerűbb módja az Ügyfélkapus bejelentkezés, ezután az Ellátások menüre kattintva kiválasztjuk az Egészségügyi és betegdokumentumok menüpontot.

Az Egészségügyi és betegdokumentumok oldalon a kívánt időtartományt beállítva lekérdezhetjük az Betegdokumentumok listáját. 

A lekérdezésnél a „Dokumentum” feliratú legördülő listából a COVID-19 Oltási lapot szükséges kiválasztani.

A lekérdezés után a Dokumentum típusa oszlopban a COVID-19 Oltási lap (25) kifejezést kell látnunk az oltás megfelelő rögzítése esetén. Az eredménytáblázat Műveletek oszlopában található Letöltés feliratra kattintva az Oltási lap PDF formátumban letölthető.

Amennyiben ezt a védőoltás beadása utáni napokban sem találjuk, akkor csúszás vagy hiba történt a rögzítésben, az adatok felvitelében. Ebben az esetben ezt jelezhetjük annak az oltópontnak, háziorvosnak ahol megkaptuk a védőoltást és kérhetjük, hogy rögzítsék a védőoltás beadásának a tényét.

Abban az esetben, ha a védőoltás rögzítésre került az EESZT-ben, és 8 napon belül mégsem érkezett meg postai úton a Védettségi igazolvány, akkor az Ügyfélkapun, illetve a http://www.magyarorszag.hu weboldalon keresztül jelezhetjük ezt a problémát, a Koronavírus elleni védettségi igazolvánnyal kapcsolatos ügybejelentő űrlap leadásával.

Bővebb info

Szólj hozzá!
Hirdetés

Zorán: Üres bölcsőt ringat a Hold fénye

Retró kérdések innen-onnan VILLÁMKVÍZ 176. rész