in

Mit tudnak a prémiumkategóriás órák? 

Vannak olyan emberek, akik kifejezetten az órakülönlegességekre hajtanak, míg mások csak pislognak, hogy mennyibe kerül egy-egy ilyen nagyszerű és utánozhatatlan alkotás. A prémium órák már sokkal többet nyújtanak számunkra annál, hogy mutatják az időt, tehát abszolút érthető, hogy más kategóriába sorolhatók.

A következő cikkben most néhány márkás darab segítségével szeretnénk válaszolni a benned felmerülő “miértekre.” Tarts velünk!

Amikor a márka beszél…

 

A márkás produktumok mindig drágábbak, ez így volt és így is lesz. Emiatt senki sem háborog, hiszen mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy a minőséget meg kell fizetni. De milyen lehetőségeket rejtenek magukban a prémium darabok? Ezt segítenek kideríteni a Schneider Óra-Ékszer Seiko órái is.

 

Hogyan lesz valamiből minőségi termék? Általában a piac minden területén találkozhatunk a prémiumkategóriával. Ilyenkor csak az árat látjuk az ilyen termékeken, azonban ez sokkal többet jelent ennél.

 

A felsőbb kategóriába sorolható produktumokban megvan az a “plusz”, ami növeli az értéküket. Egy óra esetében például számos olyan alapanyag és funkció épül bele, ami kiemeli a terméket az egyszerű darabok sorából. 

 

A Seiko legkülönlegesebb karórái

 

A SEIKO SPB333J1 karóra nem keveset ér jelenleg a piacon. Ez egy analóg típusú óra, ami tartós nemesacél tokozású, és rozsdamentes acélból készült. A tok átmérője 41 mm, a termékre 3 év garancia is van. 

 

Mindebben eddig semmi extra nem volt. De mi a helyzet a plusz funkciókkal?

 

Egy olyan mechanikus óraszerkezetről beszélünk, amelyet nekünk semmilyen módon nem szükséges kezelni. A rugót a rotor húzza fel, ami a karon hordott óra sajátos mozgását használja fel a húzásra. Az óra emellett automatikusan lépteti a napokat, tehát a naptárfunkció szintén adott. 

 

Az üvege fokozottan karcálló zafír kristályüveg, ráadásul a szerkentyű 20 BAR nyomásig ellenáll a víz nyomásának. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy úszni, fürdeni nyugodtan lehet az órával, emellett a vízi sportokhoz is használható. A termék továbbá megfelel az ISO2281-es szabványnak.

 

A Seiko falióra kínálata

 

Habár SEIKO QXA785B ára csupán töredéke a fentebb említett karóra árának, ettől függetlenül egy viszonylag drága termék, ami elsősorban egyedi megjelenésének köszönhető.

 

Egy megbízható kvarc óraszerkezettel ellátott termékről van szó, ami elemmel működik. Azonban az egész óra úgy néz ki, mint egy hajókormány, és ettől olyan különleges.

 

A márka filozófiája és kínálata egyaránt arra emlékeztet minket, hogy az idő érték és minden pillanatot ki kell használni. Ráadásul a prémium darabok a legmagasabb minőségi elvárásoknak is eleget tesznek. Bizonyos modellek kézzel készülnek, s a mesterek precizitása teszi minden apró részletüket tökéletessé. 

 

Ha egy megbízható órát szeretnénk, vagy szemezgettünk már a felső kategóriás változatokkal, akkor érdemes a Seiko világában böngészni! 

Szólj hozzá!

A gyerekszoba egyik fontos kiegészítője a szőnyeg 

Kóstolj bele Mihály Tamás szólódalaiba