in

A gyerekszoba egyik fontos kiegészítője a szőnyeg 

Amikor az otthonunk felújításáról van szó, akkor mind közül az egyik legizgalmasabb projekt a gyerekszoba kialakítása. Ennek során az olyan kiegészítők elhelyezésére is gondolnunk kell, mint a szőnyegek. 

Ezek kétségkívül a lakásunk elmaradhatatlan kellékei, hiszen egy jól megválasztott szőnyeg meleg, barátságos hatást kelt, és még a legegyszerűbben berendezett belső teret is képes hangulatosabbá varázsolni. És hát miért is ne kerülhetne egy a gyerekszobába is? 

Ha még nem gondoskodtunk a beszerzéséről, akkor az iFloor gyerekszőnyeg kínálatában garantáltan megéri körülnézni, ott ugyanis sok különleges változat közül válogathatunk. 

Miért jó, ha van a gyerekszobában szőnyeg? 

Manapság már nem annyira divat padlószőnyeget tenni a belső terekbe, sokkal szívesebben döntünk mondjunk a laminált padló mellett annak modern, stílusos kinézete, ellenállósága, tartóssága miatt. 

A gyerekek azonban imádnak leheveredni a földre, amikor mondjuk játszanak, rajzolnak vagy más kreatív elfoglaltságba kezdenek. Ilyenkor jó szolgálatot tesz, ha a padlón van egy puha és meleg szőnyeg. 

Bár a szőnyegek alapvetően használati tárgyak, de sok esetben dekorációs funkciót is betöltenek. Ha ugyanis választunk egy különleges gyerekszőnyeget, az garantáltan a szoba díszívé fog válni.

Vonjuk be a csemeténket is a döntésbe! 

Amikor a megfelelő gyerekszőnyeg után kutatunk, akkor fontos, hogy a kiválasztott darab ne csak nekünk tetszen, hanem a csemeténknek is. Érdemes őt is megkérdezni, hogy neki melyik tetszik a legjobban, melyiket látná, használná a legszívesebben a szobájában. Ez ugyanis legalább annyira fontos szempont vásárláskor, mint az, hogy az adott szőnyeg mennyire illik a környezetbe.

Hajlamosak lehetünk azt gondolni, hogy a kisebb gyerekeknek nem számít, kikérjük-e a véleményüket vagy sem. Valójában azonban az ízlésük már egészen korán elkezd kialakulni, különösen, ha hagyjuk, hogy döntéseket hozzanak vagy legalábbis beleszólhassanak az őket is érintő kérdésekbe. 

Milyen gyerekszőnyegek közül választhatunk? 

A gyerekszőnyegek meglehetősen sokféle kivitelben készülnek, így bőségesen akad választék. Vannak, amiken mesehős figurák díszelegnek, de vannak olyanok is, amiken állatokat – például lovat, kutyát, macskát stb. – láthatunk. 

Léteznek olyanok is, amik egyfajta játszószőnyegként funkcionálnak. Mivel egy jobbra-balra kacskaringózó utat jelenítenek meg, a gyerekek végig tudják vezetni rajtuk a játékautójukat. Ezek mellett pedig ott vannak az oktató jellegű gyerekszőnyegek is, amiken például térképek vagy bolygók szerepelnek, természetesen színes, játékos formában.

Ha pedig inkább a visszafogottabb színeket kedveljük, akkor választhatunk egy egyszínű változatot, aminek a különlegességét a formája adja. Ezek lehetnek lepke, csillag, felhő, elefánt vagy szív alakúak.

A lehetőségek tárháza tehát meglehetősen nagy, különösen, ha az iFloor webshopjában keresgélünk. 

Szólj hozzá!

Mikor érdemes elmenni egy kismedencei biofeedback asszisztált vizsgálatra?

Mit tudnak a prémiumkategóriás órák?