“Szolid nyugtató hanglemez ez” – írták Komár László korongjáról anno

Hirdetés

Komár László Te vagy a játékom című lemezéről Koller Sándor tollából jelent meg írás az 1986-os A hét című lapban, mutatjuk az anyagot.

Sorrendben ötödik nagylemezét jelentette meg legutóbb Komár László, „Te vagy a játékom” címmel.

Az énekes kedvelőinek táborát nem a tinik között kell keresnünk, hanem inkább a „harmincasok” figyelnek oda jobban dalaira. így azoknak, akik kedvelik ezt a stílust, ezúttal is kellemes meglepetést okoz majd a tizenkét új szerzemény.

Szolid nyugtató hanglemez ez, melyen a lágy dallamok kerültek előtérbe. A dalok témája általában a szerelem, de hallhatunk egy vallomást a régi otthonról, a régi barátokról, az ószeresről stb.

Mintha egy nosztalgialemezt hallgatnánk olyan dalokból öszeállítva, amelyek elsősorban a közép korosztály igényeit hivatottak kielégíteni. Ők azok, akik megértik az album mondanivalóját — talán azért, mert van mire visszaemlékezniük?

Komár László egyéniségét nem tudják befolyásolni azok az évenként feltűnő divathullámok, melyek egyesek sikerét, mások bukását eredményezik, (pl. Fenyő Miklós break lemeze). Ezért jelenhetett meg néhány éven belül öt albuma.

A lemez jól szolgálhat egy házibulin is, hiszen a dalok úgy vannak összeválogatva, hogy a lassúbb szerzeményt a gyorsabb ritmusú felvétel kövesse, így ne legyen unalmas a házibuli.

Faragó Judy István gitárjátékát most is jól megfigyelhetjük, de a felvételnél — mely az Omega stúdióban zajlott — Presser Gábornak is jelentős szerep jutott. Szinte mindegyik szerzeményben ő képviseli a billentyűsöket.

A dalok ennek ellenére túlságosan egyformák, hiányzik belőlük a változatosság. Kellett volna néhány új ötlet, ami az előző albumoktól eltérően mássá, kiemelkedővé teszi ezt a korongot. így ez is csak egy hagyományos, közepes színvonalú Komár- produkció.

Klikk és nézd meg a cikk, milyen formában jelent meg a lapban.

Hirdetés
Hirdetés

Szólj hozzá!