in

Körhintamenet – Törőcsik Mari páratlanul őszinte vallomása

Hirdetés

A nagyszerű Körhintamenet Törőcsik Mariról szóló könyv Szabó G. László a Libri kínálatában is megtalálható.

“A Körhintamenet találó cím, ahogy a Beszédes könyv Törőcsik Mariról is, mert a kézbe simuló, elegáns formátumú, szép külsejű könyv (Kalligram Könyvkiadó, Pozsony) valóban felrakja az olvasót egy időn és téren át pörgő körhintára, s elröpteti egy nem mindennapi sors és emberi élet rengeteg helyszínére, jelenbe és múltba, tíz frissen készült beszélgetés és negyvenkét Mariról szóló vallomás beszédes világába.

Csalfa egy könyv, mert az ember belelapoz, megnézegeti a kötet végén sorakozó fotókat is, aztán belenéz a szövegbe, és akkor elveszett. Nem tud szabadulni, olyan különleges az interjúk és vallomások sora: abbahagyhatatlan az olvasás. Rendkívüli könyv, mert egy rendkívüli emberről szól szokatlan szókimondással. Jó, hogy Mari nem-jei ellenére a könyv elkészült. Szegényebbek lennénk nélküle, mert jóval kevesebbet tudnánk arról a csodás jelenségről, akit Törőcsik Marinak hívnak. (Eltűnődhetünk például azon, hogy ha Marit kivonnánk az újkori magyar filmtörténetből, mi maradnak meg nekünk? Alig valami.) “ – írja a népszava szerzője a könyvről.

A Kossuth-díjas színművésznő páratlanul őszinte vallomása pályájáról, sorsáról. A kötetben megszólalnak világhírű kortársai, akik Törőcsik Marihoz fűződő viszonyukról vallanak. A gazdagon illusztrált interjúkötetet a pályatársak (színészek, rendezők) megható vallomásai teszik még különlegesebbé.

Bővebb a könyvről és akár hozzá is juthatsz.

Hirdetés
Hirdetés

Szólj hozzá!

Láttad már a TNT Sírni tudnék videoklipjét?

Egy Soós Imre előadás, amit sokan megkönnyeznek