in

2018. augusztus 20. programok Zalaegerszegen

Hétfőn Lentiben a templomkertben rendezik meg a városi ünnepséget. 8.30-kor szentmise kezdődik a Szent Mihály-templomban, majd Horváth László polgármester mond ünnepi beszédet. Ezután Ipacs Bence plébános szenteli meg az új kenyeret. A műsorban a Pesti Zenés Színpad zenés, irodalmi összeállítását láthatják az ünneplők Magyarnak lenni címmel.

Hévízen, a Szentlélek- templomban hétfőn 10.30- kor ünnepi szentmisével kezdődik a Szent István király tiszteletére, valamint az új kenyér megáldására rendezendő ünnepség. A szentmisét követően a templom főbejáratánál ünnepi beszédet mond Papp Gábor polgármester, megszentelik az új kenyeret, majd koszorúznak a templomkertben. Az ünnepségen fellép a Nagyváthy néptáncegyüttes.

Keszthelyen a Fő téri templomban 8.30-kor kezdődő ünnepi ökomenikus istentisztelet után a Fő téren köszöntőt mond Manninger Jenő országgyűlési képviselő és Ruzsics Ferenc polgármester, az ünnepi szónok Varga Gábor tanár lesz. Fellép a Helikon Versmondó Kör és a Nagyváthy néptáncegyüttes. A Balaton-parton három napon át szórakoztató rendezvények várják a közönséget. Szombaton 18 órától a Brumi Bandi Band gyermekkoncertje, 19.30-tól a Megarox Társulat operett és musical gálája, 21 órától Dj Dorian retródiszkója szórakoztat. Vasárnap a 18 órakor kezdődő Kanta Judit és zenekara gyermekkoncertjét 20 órakor Miller Zoltán, 21 órakor a Szarka Tamás & Ghymes követi, a nap a 23 órakor kezdődő utcabállal zárul. Hétfőn 18 órakor a Napsugár együttes gyermekkoncertje, 18 órakor a Boombatucada Dobegyüttes fellépése, majd 19.30-kor a Firkin együttes „őrült ír kocsmazenéje” várja a közönséget. 21 órakor kezdődik az ünnepi tűzijáték.

Vonyarcvashegyen hétfőn 18 órakor kezdődik a Szent István- napi ünnepség a Szent István- szobornál, közreműködik a Nagyváthy néptáncegyüttes. Az ünnepségen a résztvevők megkóstolhatják az új kenyeret, melyet aznap délelőtt a vashegyi kápolna ünnepi miséjén szentelnek meg.

 

 

 

Szólj hozzá!
2018. augusztus 20. programok Pécsett

2018. augusztus 20. programok Pécsett

Augusztus 20. – Felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtt