in

Mindig van választási lehetőség

A mobiltelefonok piacán igen nagy a verseny, és aki újonnan szeretne megbízható készüléket vásárolni, jól megnézi, melyik gyártó termékét válassza. Persze a nagy márkák mellett mindig jelennek meg újak is – így elmondható, hogy van választási lehetőségük azoknak is, akik elvből nem szeretnének “almás telefont” venni, de olyat akarnak, amely hasonlóan meggyőző funkciókkal rendelkezik.

Számukra jó hír, hogy egy kínai gyártó igencsak jó minőségű mobilokkal jelentkezik mostanában: ezek a OnePlus okostelefonok a CoolMobile.hu oldaláról is megrendelhetők. De mit tud ez a – mondhatni – friss cég? És milyen specifikációkkal rendelkeznek az új készülékek, konkrétan a OnePlus Nord 3 5G? Kiderül a cikkünkből.

 

Viszonylag új név a mobiltelefonok piacán

 

Bizonyára vannak olyan felhasználók, akik még nem hallottak a OnePlus okostelefonokról, nekik röviden bemutatjuk mindazt, amit a gyártóról tudni érdemes.

 

Egy kínai cégről van szó, amelyet 2013 decemberében alapított Szencsenben Peter Lau és Carl Pei. A vállalat rövid idő alatt igen nagy sikereket ért el, első telefonjuk a csúcskategóriás készülékek közé tartozott, amelyre nem is lehetett rendelést leadni: csak azok jutottak hozzá, akiket meghívtak a vásárlásra.

 

A kezdetek óta azonban sok változás történt a cégnél, Carl Pei kilépett, és jelenleg egy új márka létrehozásán fáradozik. Közben a OnePlus telefonok körében is elérhetővé vált sok-sok termék, és ma már nem feltétlenül a legfelső kategóriából kerülnek ki a készülékek.

 

Egy igazán jó vétel: OnePlus Nord 3 5G okostelefon

 

Ez a készülék a középkategóriás telefonok közé tartozik, azon belül viszont az élen jár. Számos jó tulajdonsággal rendelkezik, ezek közül az egyik, ami nagyon megnyerő, hogy vékony a kijelző szegélye. Többféle színben is kapható: a CoolMobile.hu oldalán is elérhető a misztikus zöld és a viharszürke változat is.

 

A képátló 6,74 hüvelyk, a készülék súlya mindössze 193,5 gramm. AMOLED kijelzője van, és ujjlenyomatmentes kialakítású a borítása.

 

A dizájnos külső csak egy a pozitívumok közül, a készülék alkatrészeiben sincs semmi hiba: amit lehetett, beletettek a gyártók. A 8, illetve 16 GB RAM kiegészül 128 vagy 256 GBi belső tárhellyel – mindenki választhat igénye szerint.

 

Android 13 operációs rendszerrel érkezik a dobozból kivéve, erős processzorral és Mali-G710 GPU-val szerelték fel a készüléket. Gyorstöltéssel is működtethető a telefon, de csak vezetékkel.

 

Miben jó még ez a termék?

 

Ami miatt sokaknak vonzó lehet a OnePlus Nord 3 5G, az az, hogy van benne infravörös port, amelynek köszönhetően akár távirányítóként is használhatjuk.

 

Természetesen sokakat a kamerarendszer érdekel elsősorban, de erről is csupa jót mondhatunk. A készülék hátlapján 3 kamera található: 50, 8 és 2 MP-esek. Éjszakai üzemmódban is remek lesz a fotók minőség, valamint plusz pontot ér, hogy 4K-s videófelvételeket is lehet készíteni az eszközzel.

 

További pozitívum, hogy van beépített ujjlenyomat-olvasója és arcfelismerő funkciója is, ez utóbbi sötétben is tökéletesen működik.

 

Összességében elmondható, hogy a OnePlus Nord 3 5G készülék igazán megéri az árát, sokak kedvence lehet.

Szólj hozzá!

Hasznos tudnivalók a fatermékekhez használt csavarokról

A vármegyei matricák előnyei