in

Síelni indulsz? Ilyen biztosítást köss!

A téli sportok szerelmeseinek ma már szinte csak külföldön van lehetőségük hódolni szenvedélyüknek. Hazánkban sajnos az utóbbi években kevés volt az egybefüggő hótakaró, ezért, ha valaki sípályákra vágyik, akkor a környező országok síterepei ehhez kiváló lehetőségeket biztosítanak. Az utazás előtt mindenképpen utasbiztosítást kell kötni, azonban nem mindegy az, hogy milyet!

A síelés és a snowboardozás a legtöbb alapbiztosításban nincs benne!

 

A CoverMe oldalán utasbiztosítást is köthetünk, és itt összehasonlíthatóak a különböző biztosítók ajánlatai is, ezáltal könnyebbé válik a biztosításkötés, hiszen a számunkra leginkább megfelelőt tudjuk kiválasztani.

 

Ehhez azonban meg kell jelölnünk azokat a paramétereket, melyek jellemezni fogják az utazásunkat, vagyis azt, hogy milyen szolgáltatásokra lehet szükségünk.

 

Milyen biztosítást érdemes kötni?

 

A síeléshez általában kiegészítő opciót is be kell jelölni vagy speciálisan ilyen biztosítási terméket kell keresni. A téli időszakban az összehasonlító oldalak alapból is felajánlhatják ezt a lehetőséget, ezért erre gondot kell fordítani.

 

Azonban egyes biztosítók szolgáltatásai is különböznek egymástól, így a biztosítási feltételek megismerése rendkívül fontos feladat. Ne csak akkor szembesülj azzal, hogy nincs helikopteres mentés a biztosításodban, amikor a hegyen ragadtál és neked kell kifizetned ezt a költséget!

 

Milyen esetekre kell gondolni a téli sportok idején?

 

A téli sportbiztosítások különböző fedezeteket biztosíthatnak, amelyekre szükséged lehet. Ilyen a síbérlet visszatérítése, a hegyi és helikopteres mentés, a síterep bezárása, a sítanfolyam meghiúsulása, a felszerelés biztosítása, valamint a felelősségbiztosítás.

 

A síelés mindezeket a kockázatokat magában hordozza, ezért át kell gondolni, hogy melyikre lehet szükséged az utazásod során.

 

Olvasd el, hogy mire terjed ki a biztosításod!

 

Egyes biztosítók nem fizetnek korcsolyázás vagy más téli sport közben bekövetkezett balesetre, ezért nézd meg kötés előtt azt, hogy az általad tervezett sportolási lehetőség biztosítva van-e.

 

Ezenkívül versenyezni sem lehet, hiszen ez is ki van zárva a térítés alól, akár profi, akár amatőr versenyre neveznél be. Az is lényeges, hogy felszerelés biztosítása esetén mit tekint a biztosító felszerelésnek. Az öltözet, léc, bot mindenképpen beletartozik, de például a fejkamera már nem.

 

Kire érdemes téli sport biztosítást kötni?

 

Ezek a konstrukciók lehetővé teszik azt, hogy csak arra kösd meg a szerződést, aki valóban sportolni fog. Ha a nagymama csak a gyermekre fog vigyázni, akkor rá nem kell ez az opció, valamint, ha csak sétálgatni mentek egy téli vásárba, akkor az ott történt balesetre általában elegendő a sima utasbiztosítás is. Azonban ha például már korcsolyázni is fogsz, vagy szánra szállsz, akkor elképzelhető, hogy szükséged lesz a kiegészítő termékre is.

 

A téli utazások esetén mindig figyelmet kell fordítani a személyre szabott utasbiztosítás megkötésére, amely segítséget fog nyújtani a külföldön történt balesetek esetében.

Szólj hozzá!

Melyek a lehetőségeink, ha Angliába szeretnénk csomagot feladni?

Takaríttasd az ablakokat is profikkal!