in

Törőcsik Mari: “Ennél nagyobb ajándékot nem kaphattam”

Hirdetés

Magyarországon közmegegyezés van a tehetségek támogatásában – mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, aki Törőcsik Mari színművésszel közösen fiatal színésznövendékeknek adta át az ösztöndíjat május végén Budapesten.

A kétszeres Kossuth-díjas színművész, a nemzet művésze nevét viselő elismerést két fiatal tehetség, Józsa Bettina és Vizi Dávid, a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatói vehették át, akik egy tanéven át havi 100 ezer forintos támogatást kapnak.

A Törőcsik Mari-ösztöndíjról szólva Balog Zoltán felidézte, hogy az ösztöndíj megalapítását tavaly novemberben, Törőcsik Mari 80. születésnapján jelentették be. Az ösztöndíj alapítása egy élő legendához köthető – fogalmazott, hozzátéve: Törőcsik Marira érdemes figyelni, tanulni lehet minden rezdüléséből. Az ösztöndíj kifejezheti életének lényegét, ami nem más, mint adni. Adni a közösségnek, a barátoknak, a nézőknek, adni mindazoknak, akik szeretettel fogadják művészetét – hangsúlyozta a miniszter.

Mint mondta, az ösztöndíjjal a Színház- és Filmművészeti Egyetemen tanuló két fiatalt támogatnak egy tanéven át. Olyan növendékeket, akiknek szükségük van erre a segítségre ahhoz, hogy valóban csak a hivatásra, a szakmára tudjanak koncentrálni.

Hozzátette, hogy a Törőcsik Mari által felkért művészek részvételével létrejött háromtagú bírálóbizottság döntött arról, kik kapják az ösztöndíjat.

Törőcsik Mari azt mondta: megszokta, hogy szeretik, Isten a tenyerén hordta, mert ehhez a pályához hihetetlen szerencse kell és csodálatos mesterektől tanulhatott, de ezúttal egészen különleges elismerésben van része. A 80. születésnapján Balog Zoltán miniszter fejet hajtott a múltja előtt és nem “kitűzött” neki egy kitüntetést, hanem kitalálta, hogy az ő nevét viselje egy ösztöndíj, amelyet a minisztérium ad – tette hozzá Törőcsik Mari az MTI-nek.

“Ennél nagyobb ajándékot nem kaphattam, ennél nagyobb bókot nem kaphattam, ennél nagyobb kitüntetést nem kaphattam” – fogalmazott a színésznő.

Hirdetés
Hirdetés

Szólj hozzá!

Láttad már a TNT Sírni tudnék videoklipjét?

Egy Soós Imre előadás, amit sokan megkönnyeznek